Gymnázium Třeboň

Zájezd do Německa 2016

 16. června 2016 jsme v brzkých ranních hodinách odjeli na čtyři dny do Německa. První den jsme se zastavili v Drážďanech, kde jsme navštívili Brühlovu terasu a také jsme měli možnost vidět krásný zámeček Moritzburg, kde se natáčela známá pohádka Tři oříšky pro Popelku.  

V pátek dopoledne jsme poznávali město Postupim, park a zámky Sanssouci a Cecilienhof. Byly to krásné stavby a rozsáhlé zahradní komplexy, ale bohužel z důvodu deště jsme je moc neocenili. Také už jsme se všichni těšili do Tropical Islands, který jsme měli v následujících hodinách navštívit. Konečně jsme se dočkali a autobus nás vysadil před obrovskou halou plnou tobogánů, zábavy, ale také lidí. Oblékli jsme si plavky a nadšeně vyrazili. Myslím si, že nejvíce zábavy jsme si užili na divoké řece. V pozadí nestály ani tobogány nebo umělé moře s písečnou pláží. Po návratu do hotelu jsme spokojeni a vyčerpáni ulehli a těšili se na následující den.  

Třetí den jsme opět poznávali Berlín. Dopoledne jsme navštívili východní část. Navštívili jsme Alexanderplatz s vysokou televizní věží. Poté jsme se vydali k bývalému přechodu Checkpoint Charlie na Fridrichstrasse mezi bývalým Východním a Západním Berlínem. Po přesunu do středu města jsme viděli Braniborskou bránu, sovětský válečný památník, Bundestag s moderní kupolí a také prezidentský palác BellevuePotom jsme si prohléhli moderní komplex Sony Center na Postupimském náměstí, také jsme měli možnost vidět zbytky z Berlínské zdi. Po náročném dni plném nových zážitků jsme se vrátili zpět do hotelu.  

Poslední den jsme se po návštěvě obrovského Berlínského hlavního nádraží vydali zpět do Třeboně. I přes nepříznivé dopravní podmínky jsme dojeli spokojeni a naplněni zážitky z předešlých dní, které nám zpříjemňoval náš skvělý a nezapomenutelný průvodce. 

Anežka Šafářová, 2. ročník 

Foto: Filip Otepka a Oldřich Klusáček

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout