Gymnázium Třeboň

Nový východ otevřen k užívání od 25. dubna 2017

Na začátku listopadu 2016 jsme začali budovat nový boční vstup s přístřeškem na jižní straně budovy. Finální úpravy byly dokončeny v pondělí 24. 4. 2017.

Od nového východu si slibujeme  zvýšení komfortu pohybu žáků obzvláště v závěru každodenní výuky, kdy budou moci při cestě na oběd volit podstatně přímější cestu ven. Zabrání se tak nepříjemným tlačenicím na úzkém schodišti mezi suterénem a přízemím budovy.

Nový vchod bude samozřejmě i jednou z přístupových cest, bude záležet na každém žákovi, která bude pro něj výhodnější. Projekt stavby byl řešen se stejným týmem, jako kolostav na severní straně budovy. Podíleli se na něm Petr Míšek, projektant Josef Kregl a firmy Třeboňské stavby s.r.o., Agrico, s.r.o. a JK Sklo. Nové kamenné schodiště bylo zastřešeno kovovou konstrukcí se skleněnou střechou, přibyly lavičky, okrasnými dřevinami byly osázeny mohutné květináče. Celý prostor je samozřejmě zajištěn bezpečnostním a kamerovým systémem.

Ať nový vchod/východ slouží k užitku a radosti nám všem!

Anna Kohoutová

foto: ako

Prostor, který jsme se rozhodli využít pro nový východ ze školyPro ilustraci část projektové dokumentaceO zdárný průběh akce se jako vždy stará pan školník Milan LiškaZAČÍNÁME - 1. den práce (4.11.2016)1. den 2. den3.den4.den5.den6.den7.den9.den - porada realizačního týmu, zleva Petr Míšek, Ing. Josef Kregl (Třeboňské stavby), Milan LiškaZprava Josef Kohout (JKSklo), Stanislav Mašek (Agrico)12.pracovní den13.den13. pracovní den, proražení otvoru do téměř metr široké zdiBourání otvoru stálo řemeslníky velké úsilí - prý ještě neviděli poctivější základy...14. denOtvor na kamennou zárubeňVzorem pro kamennou zárubeň bylo venkovní lemování oken ze suterénu na východní straně budovyKamennou zárubeň vytvořili šikovní řemeslníci z puvodního obkladuKamenná zárubeňKamenné obrubníky, ze kterých vzniknou schody, zdobily dříve třeboňské náměstí16.den - osazení prvních kamenných schodů ze suterénuSchodySuterén24. pracovní den, tudy se bude vycházet25.den - základy pro boční zídkuboční zídka27.den práce28. den (13.12.2016) - osazení kamenného obrubníku, hotové odvody vody30.den práce - začínáme s dlažbouPečlivé osazení odtokového kanálku proti velké vodě (15.12.)31.denDrobný detail stavby - určitě tam není jen proto, že je těsně před Vánoci (16.12.)První část hotové dlažby je zafixována kamennou výplníÚprava interiéru - na stěnách bude přiznaný původní stavební materiál32.den Sněží a v práci se přesto pokračuje (19.12.)Únor 2017 - pokračování v pokládání dlažbyFirma Agrico začíná stavět kovovou konstrukci přístřeškuStřecha přístřešku bude stejně jako nad kolostavem skleněnáCo to Milan Liška dělá?Co to je?Kovovou destičku brzy nahradí mosaznáNa to se nesmí zapomínat. Pro štěstí. Dárek od Milana Lišky.Pečlivé osazování kamenných obkladůKovové detailyKovové sloupky budou elegantně lemovat vstup "Anglický dvorek" na úrovni suterénu je vydlážděnNový plot oddělující východ ze školy od zbytku školního dvora na jižní straně budovyVýměna staré dlažby je nutnáPodklad pro novou dlažbuNový chodník, 16.3.2017Další terénní úpravy Vysetí trávníkuOsazení skleněné střechyZábradlíKlempířské práceVsazeno mosazné "íčko" pro štěstíTěžká betonová nádoba na okrasnou zeleňOsazení okrasných nádob zakrslými jablůňkamiOkapyMříž, do které bude osazen strom - hrušeň vrbolistáOsazení - Hrušeň vrbolistáBezpečnostní systémKameraOtevíráme!Slavnostní otevření nového východu studentkami 1. a 3. ročníkuPro srovnáníHOTOVO!! 24. 4. 2017Pro srovnáníHotovo - květen 2017

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout