Gymnázium Třeboň

Svatováclavské exkurze 2017

V pátek 29. 9. 2017 se opět celá škola vypravila na Svatováclavské exkurze. Žákům jsme nabídli celkem 8 tras:
 
1. Supersever – Terezín. Čas 7:30 - 20:00/21:00, cena 350 Kč.
Tradiční exkurze je doporučená pro nejstarší ročníky.
 
2. Sever – Blaník, Vlašim a interaktivní expozice Vodní dům. Čas 8:00 - 18:00, cena 250,-Kč.
Nejmodernější expozice věnovaná vodě bude prvním bodem programu. Následuje přesun do Vlašimi, kde si prohlédneme zámek, krásný zámecký park a pak navštívíme expozici v Domě přírody Blaníku. Na závěr vystoupáme na vrchol bájné hory Blaník.
 
3. Východ – Po stopách K. H. Borovského a J. Haška Čas 7:30 – 18:00, cena 250,- Kč.
Doporučujeme pro starší ročníky. V plánu je návštěva muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě, dále prohlídka města po stopách K. H. Borovského, pak přesun do Lipnice nad Sázavou s památníkem J. Haška a na závěr procházka k Památníku národního odposlechu.
 
4. Západ – Po stopách rodu Černínů. Čas 7:30 – 18:00, cena 450,-
Nejprve navštívíme rodový zámek této významné české šlechty v Chudenicích, dále pak muzeum Josefa Dobrovského a pak už bude pěší program s průvodcem v NPP Americká zahrada, což je mimořádně zachovalé arboretum založené rodem Černínů. Součástí parku je i rozhledna Bolfánek, kterou si nenecháme ujít.
 
5. Severozápad – Týn nad Vltavou, přírodovědné muzeum Semenec Čas 8:00 - 15:00, cena 200,- Kč.
Doporučujeme pro mladší ročníky. V Týně nad Vltavou navštívíme zámek, který slouží jako Městské muzeum. Jedna z jeho expozic je věnovaná vltavínům, dále můžeme navštívit středověké podzemní chodby. Potom se přesuneme do Přírodovědného areálu na Semenci, kde využijeme některý z nabízených programů. Na závěr se projdeme na soutok Vltavy a Lužnice.
 
6. Třeboňsko pěšky – Rudolfov, Čas 8:00 - 14:00. Cena cca 80, Kč.
Ráno se přesuneme hromadnou dopravou do Rudolfova, kde navštívíme Muzeum hornictví. Pak se vydáme po naučné stezce směrem k rybníku Mrhal a dále k Lišovu. Cestou se zastavíme na Locus perennis, neboli pupku světa. Posledním bodem programu bude návštěva národopisného muzea F. M. Čapka v Lišově. Návrat do Třeboně proběhne opět hromadnou dopravou.
 
7. Třeboňsko – na kole. Čas 8:00 – 14:00, cena 0 Kč.
Vracíme se k oblíbenému způsobu cestování po Třeboňsku a opět nabízíme trasu přes Starou Hlínu na Jemčinu a okruhem zpět. Podmínkou účasti je kolo v perfektním technickém stavu.
 
8. Šumná Třeboň – prohlídka rozmanitých zajímavostí na území města. Čas 8:00 – 13:30.
Vhodné zejména pro dojíždějící a ty, kteří Třeboň až tak neznají. Projdeme si historické zajímavosti města, navštívíme jednu ze zámeckých expozic a také si ukážeme provoz v Bertiných lázních. Program zakončíme v Domě přírody Třeboňska.
 
Pořadí zápisu na exkurze je určeno takto:
Středa 6. 9. - VIII, 4. ročník, VII, 3. ročník
Čtvrtek 7. 9. - VI, 2. ročník, V, 1. ročník
Pátek 8. 9. – IV, III, II, I.
 
Na zápisovém listě bude nachystaný přesný počet míst, kolik bude kapacita exkurze.
 
Jitka Mašková
 
obr. http://www.iidol.cz/stranky/16:tipy-na-vylet.html

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout