Gymnázium Třeboň
Nacházíte se zde: Úvodní stránka / Organizace školy / EVVO

Svatováclavské exkurze 2023

Svatováclavské exkurze 2023

V pátek 29. 9. 2023 se budou konat tradiční Svatováclavské exkurze. Nabízíme celkem 8 tras, které jsou různě dlouhé, náročné i nákladné. Čtěte a vybírejte tedy pečlivě. Čas odjezdu je daný, čas návratu se pokusíme dodržet, cena je kalkulována při plně obsazeném autobusu.

Pokud o některou trasu bude malý zájem, vyhrazujeme si možnost tuto trasu zrušit a zapsaní zájemci si musí vybrat jinou. Stejně tak může dojít ke změnám programu a dozorů.

Systém zapisování bude probíhat elektronicky. Každý žák obdrží email na svou školní adresu s odkazem na přihlašovací formulář. Novinka: zapisovací formulář bude zpřístupněn všem najednou, a to v sobotu 9. 9. 2023 od 9:00.

 

  1. Sever – Terezín

Čas 7:20 - 20:00, cena: doprava + vstupné = 700,- Kč

Program: Znovu nabízíme tradiční prohlídku Terezínského památníku: ghetta (Muzeum ghetta, Magdeburská kasárna, modlitebna, krematorium a hřbitov) a Malé pevnosti.

Vedoucí + dozor: V. Pražák, K. Kněžínková

Doporučeno pro starší studenty

Kapacita: 46 míst

 

  1.  Severozápad – Zvíkov 

Čas: 8:00 - 15:30, cena: doprava + vstupné = 320,- Kč

Program: Jako první si prohlédneme Muzeum historických vozidel a zemědělské techniky v Pořežanech. Pak bude následovat návštěva rodného domu doktorky Vlasty Kálalové-di Lottiové v Bernarticích. Tato významná česká lékařka v meziválečném období založila československou nemocnici v Bagdádu. Posledním bodem programu je prohlídka hradu Zvíkov.   

Vedoucí + dozor: M. Tomanová, I. Kubínová, Z. Kučera

Kapacita: 42 míst

 

  1.  Západ – Pošumaví  

Čas 7:30 – 18:30, cena: doprava + vstupné = 380,- Kč

Program: Tato trasa nabízí možnost poznat další z méně známých míst Šumavy a okolí. Nejprve navštívíme hrad Velhartice a prohlédneme si i stejnojmennou obec. Pak se přejedeme podívat na kříž smíření a památník padlým americkým vojákům na Zhůří. Nakonec si projdeme Vintířovu stezku zaniklou osadou Frauental a vystoupáme na Vintířovu skálu (pěšky celkem cca 10 km).

Vedoucí + dozor: P. Kopeček, M. Benedová. P. Šálková Dufková

Kapacita: 42 míst

 

  1. Jihozápad – Český Krumlov

Čas 7:45 - 16:00, cena: doprava + vstupné = 350,- Kč

Program: Pro velký zájem z loňského roku nabízíme stejnou exkurzi: návštěva grafitového dolu, prohlídka zámku Český Krumlov, procházka křížovou cestou ke kapli Panny Marie Bolestné.

Vedoucí + dozor: J. Mašková, M. Vačkář, Z. Dvořáková

Kpacita: 42

 

  1. Jih – Kaplicko

Čas: 7:45 – 15:00, cena: doprava + vstupné = 340,- Kč

Program: Nejprve se zastavíme v Borovanech a necháme se provést místním klášterem. U  Kaplice si projdeme část naučné stezky údolím řeky Černé s výšlapem na rozhlednu Hradišťský vrch. Následně se přesuneme ke kostelu Panny Marie Sněžné na kameni u Dolního Dvořiště. Exkurzi zakončíme návštěvou tvrze Tichá nebo hradu Pořešín.

Vedoucí a dozor: Š. Otepková, J. Macík, T. Hronková

Kapacita: 42 míst

 

  1. Okolo Třeboňska

Čas: 8:00 – 15:00, cena: doprava = 180,- Kč

Program: Jste z Třeboňska a přesto ho moc neznáte? Tato trasa vám ukáže místní unikátní krajinu. Zastavíme se na Dunajovické hoře, ukážeme si nejstarší rybníky jako je Dvořiště, Bošilecký nebo Horusický. Budeme sledovat vodní toky Nežárku, Lužnici, Zlatou stoku, projdeme část ikonické Nadějské soustavy, zastavíme se na písečném přesypu …

Vedoucí a dozor: M. Drábková, L. Kopečková, M. Lexová

Kapacita: 42 míst

 

  1. Pěšky z Lutové do Třeboně

Čas 8:30 - 14:00, cena: doprava cca 60,- Kč

Program: Ráno se necháme autobusem odvézt do Lutové a pak pěšky po turistických cestách postupně půjdeme přes Lutovskou rybniční soustavu okolo řeky Lužnice až do Třeboně.  Cestou se něco dozvíme o Třeboňsku, rybničních soustavách, dále o rostlinách a živočiších, které potkáme. Celková délka je cca 14,5 km.

Vedoucí a dozor: M. Michalová, I. Čurdová, J. Oušková

Kapacita: 30 míst

 

  1. Třeboň – trochu netradičně.

Čas 7:50 – 13:30. Cena: vstupné do vodárenské věže: cca 30,- Kč

Program: Cesta nás povede do části Třeboně zvané Na Kopečku. Cestou si nejprve prohlédneme Bertiny lázně, pak budeme pokračovat návštěvou vodárenské věže s expozicí budhistického umění. Po modré turistické značce dojdeme k Jindrovu mlýnu a kapli Sv. Víta. Nakonec navštívíme židovský hřbitov a pěšky se vrátíme  do Třeboně.  

Vedoucí a dozor: J. Ďoubalová, J.Havlová, H. Bušková

Kapacita: 30 míst

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout