Gymnázium Třeboň

Aktivita 04 - V kuchyni bez odpadů - příroda nezná odpady

Datum konání:    12. 12. 2011 (2+2 hodiny)
Třídy, počet žáků:    tercie 28 žáků
Vyučující:        Mgr. Štěpánka Otepková,
Lektor:        Václav Bartuška
Použité materiály a metody: praktické cvičení
Cíl: ukázat, že označení „odpad“ je velmi relativní a často souvisí s vyspělostí a bohatstvím společnosti. Na základě praktické zkušenosti měli žáci pochopit, že odpady jako takové v přírodě vlastně neexistují a vznikají pouze činností člověka.
Dalším cílem je spojení teoretických znalostí z biologie a environmentální výchovy o praktické zkušenosti. Rozvíjet kompetence k učení, k řešení problémů.
Zhodnocení akce a zpětná vazba:
Cvičení se uskutečnilo v klubovně přírodovědného oddílu v Dukelské ulici v Třeboni, kde bylo k dispozici i nádobí a plynový sporák. Žáci samostatně zpracovali 2 čerstvé ryby, zopakovali si a rozšířili znalosti anatomie. Společně pak uvařili tradiční rybí polévku a usmažili kapří řízky.

Mgr. štěpánka Otepková

Foto: Mgr. štěpánka Otepková


 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout