Gymnázium Třeboň

Vítejte v novém roce 2020

Nový kalendářní rok je i ve škole důležitým mezníkem, přestože zde měříme čas hlavně školním rokem. Moc bychom si přáli, aby i ten s číslem 2020 plynul pro naše gymnázium poklidně výhradně směrem vpřed, aby se mu i nadále dařilo vést, inspirovat a vychovávat nadšené a úspěšné studenty, kteří se neztratí v životě ani ve světě a kteří budou dělat - ať již jako stávající žáci, nebo jako absolventi - čest dobrému jménu naší školy. Neméně si budu vždycky přát, aby zde byli spokojení všichni zaměstnanci - obzvláště učitelé, kteří si zaslouží perfektní zázemí pro vykonávání ne vždy jednoduché učitelské profese a realizaci co nejzajímavější výuky.

I v letošním roce chceme vstupovat do nových projektů, přinášet novinky do běžné výuky, přijímat zajímavé výzvy. Hned na začátku druhého pololetí se můžete těšit na realizaci dalšího ročníku projektu EDISON, který u nás přivítáme již popáté. V nejbližší době Vás budeme moci seznámit se zeměmi, odkud i tentokrát přijedou naši stážisté, které budeme hostit v týdnu od 17. února 2020. V první fázi projektu budeme hledat vhodné hostitelské rodiny, zájemci se budou moci hlásit u hlavní patronky projektu Hany Buškové.

Během jarních prázdnin (24. - 28. 2. 2020) bychom chtěli začít pro milovníky pohybu budovat v suterénu školy novou posilovnu. Do jejího plánování se s námi pustili samotní tělocvikáři, určitě se máte na co těšit. Mezi další novinky, které plánujeme na letošní rok, je zapojení do mezinárodního projektu ERASMUS+ - rádi bychom jeho prostřednictvím podpořili možnosti cestování do zemí, jejichž jazyky u nás učíme. Hlavní koordinátorkou projektu je Ivana Malechová, která zahájila jednání o možnosti získání nové partnerské školy ve Španělsku. Výjimečnou nabídku k poznání pro nás velmi exotické země - Japonska - dostane několi našich žáků, kteří se možná dočkají výměnného pobytu se studenty z města Matsuzaki z japonského poloostrova Izu. Garantem této akce je Petr Kopeček.

O dalších novinkách a zajímavých akcích, které pro Vás chystáme, se budete i nadále dozvídat z našich webových stránek - zůstaňte nám i proto věrni.

Přeji nášemu gymnáziu co nejúspěšnější a nejzajímavější rok 2020,

s úctou

Anna Kohoutová

Perokresba portálu budovy našeho gymnázia je darem Pavla Vavříka, učitele výtvarné výchovy Gymnázia Vítězslava Nováka v JH:

 

 

Koktavá Anna

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout