Gymnázium Třeboň
Nacházíte se zde: Úvodní stránka / Covid-19

Konec povinného testování a karantén od 19. 2. 2022

S velkou úlevou dáváme k dispozici text aktuálního Mimořádného opatření MŠMT, které ruší od 19. 2. 2022 povinné testování ve školách - i my tedy po 14 týdnech pečlivého testování a trasování KONČÍME. Jediným opatřením, které budeme muset ještě nějaký čas akceptovat, bude nošení respirátorů a roušek ve společných prostorách. Zabránění zbytečného šíření nákazy začne být individuální odpovědností každého z nás - budeme apelovat na žáky a zaměstnance, aby v případě respiračních onemocnění zůstavali do vyléčení doma. Nebudeme pracovat ani s informacemi o testování mimo školu - budeme doufat, že v případě covid pozitivity každý správně vyhodnotí situaci ve prospěch svého zdraví i zdraví svého okolí (= zůstane do vyléčení doma a bude informovat všechny, se kterými přišel do kontaktu a mohl je ohrozit).

Moc děkujeme všem našim žákům, učitelům i zaměstnancům za bezproblémový průběh organizačně složitého období, děkuji i všem rodičům za trpělivost při nekonečném zpracovávání aktuálních covid informací, za pružné reakce při nutnosti dopravit žáky domů ze školy, za chápavost při organizaci a oznamování karantén, za spolupráci při trasování a komunikaci s KHS, za velkorysost při řešení všemožných nepříjemných situací, které souvisely s nekonečným střídáním typů výuky a se zdravotní nejistotou.

Věříme, že se postupně vrátíme do starých dobrých kolejí - posíleni o nový typ imunity i o nové zkušenosti. 

Zřejmě pomalu končí jedno z hodně složitých období života našeho gymnázia - jsem si jistá, že jsme v něm všichni společně obstáli. Děkuji Vám za to.

S úctou

Anna Kohoutová

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout