Gymnázium Třeboň

Táborská Eurolyra 2018

    V pondělí 10. prosince se žáci Matěj Mikuláš Suchan z kvinty, Richard Kempný ze septimy a Aneta Petrů s Kristýnou Podolákovou z kvarty zúčastnili cizojazyčné recitační soutěže Táborská Eurolyra 2018, kterou Gymnázium Pierra de Coubertina Tábor pořádá v Městské knihovně.

   Matěj přednesl báseň Uruguayce Maria Benedettiho, Richard francouzského " prokletého " básníka Charlese Baudelaire, Aneta s Kristýnou recitovaly verše Kubánce José Martího. 

   V porotě španělské sekce zasedl také pan David Andrés Castillo, profesor Univerzity ze Salamanky, odborný asistent na Filizofické fakultě Jihočeské univerzity a učitel na Biskupském gymnáziu v  Českých Budějovicích. V porotě francouzské sekce byla také paní Laura Odin, ředitelka Alliance Française v Českých Budějovicích.

   Matěj s Richardem se dostali do druhého kola soutěže, což znamenalo připravit si během 20ti minut neznámý text a následně jej přednést. Matěj skončil na střibrném místě a Richard na bronzovém. Aneta s Kristýnou také obhájily přední pozice. Jejich soupeři byli kromě jiného studenti bilingvních gymnázií z Prahy i z Českých Budějovic.

  Velice všem gratuluji a  obdivuji je, protože dokázali, že vládnou "slovem ". A to nejen mateřským.

 Hana Bušková

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout