Gymnázium Třeboň

Fyzikální Náboj 2019

Tým oktávy ve složení Ondřej Balcar, Tomáš Macho, Kateřina Kněžínková, Jiří Čapek, Jana Kučerová a tým sexty ve složení Aleš Manuel Papáček, Jan Prokeš, Dana Krynická, Martin Havelka, Tereza Janečková, reprezentovaly Gymnázium Třeboň 8. listopadu 2019 na Fyzikálním Náboji na Gymnáziu Christiana Dopplera v Praze.

Fyzikální Náboj je mezinárodní soutěž pro 5člené týmy středoškoláků, trvá 120 minut, během kterých se týmy snaží vyřešit co nejvíce zadaných úloh. Vítězí tým, který v daném časovém limitu vyřeší nejvíce úloh.

Organizátoři soutěže jsou mimo jiné Trojsten, Strom, Fykos.cz.

Tým sexty se v mezinárodní  konkurenci 129 týmů z Česka, Slovenska, Maďarska, Polska a Ruska umístil na 29 místě, v rámci České republiky na místě patnáctém. 

Členové obou našich týmů, nabití pozitivní energií, museli prokázat nejen schopnost logického myšlení a spolupráce, ale také velkou invenci a důvtip. Jsou to mladí kreativní motivovaní lidé, kteří mají potenciální možnost se v budoucnu začlenit do týmů fyziků, kteří hledají odpověď na otázku: " Kdy začne tančit, elektron?"

Ale zatím... Buďme na ně hrdí!

 

Text, foto: Hana Bušková

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout