Gymnázium Třeboň

Oblastní kolo soutěže v piškvorkách 2019

V pondělí 11. listopadu 2019 se v Českých Budějovicích konalo oblastní kolo soutěže v piškvorkách, kterého se zúčastnila i dvě družstva z naší školy - jeden tým se skládal z terciánek Lenky Prokešové, Emy Trsové, Štěpánky Kněžínkové, Daniely Beníškové a Elišky Havelkové, druhý tým tvořili zkušení harcovníci ze sexty Adam Fojt, Jan Prokeš, Šimon Doležal, Aleš Manuel Papáček a František Ouška.

Turnaje se zúčastnilo celkem dvanáct družstev, jež byla rozdělena do čtyř skupin. Oba třeboňské týmy hrály každý v jiné skupině a díky velmi dobrým výkonům postoupily do semifinále. V něm je však los svedl proti sobě a vítězství s poněkud trpkou příchutí si nakonec odnesli sextáni. Ti následně porazili svého soupeře v semifinále, takže je čekalo finále. Zde nakonec podlehli, čímž si ale i tak zajistili velmi pěkné druhé místo a současně postup do krajského kola.

Oběma družstvům blahopřejeme k vzorné reprezentaci školy a budeme sextánům držet palce v dalších bojích. Zároveň bychom chtěli poděkovat Sdružení rodičů při Gymnáziu Třeboň za finanční podporu soutěžících.

Text a foto Václav Pražák

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout