Gymnázium Třeboň

Charitativní běhy červen 2021

Předposlední školní den se uskutečnily dva charitativní běhy za podpory studentů, učitelů, zaměstnanců a přátel naší školy. Běhy tak doplnily program Sportovního dne, který se každoročně koná na závěř školního roku.

Prvním charitativním počinem byl plánovaný běh Postavme školu v Africe (Člověk v tísni). Na tento projekt se organizující třída kvinta připravovala téměř rok a půl. Jejich hlavní oporou byli běžci ze sekundy se svou paní učitelkou Petrou Augstenovou a postupně se hlásící spřátelené běžecké a sponzorské duše z řad dalších studentů, učitelů a přátel školy. Projekt byl několikrát odložen z důvodu komplikované epidemiologické situace, ale na třetí vyhlášený termín, 29. 6. 2021, se ho podařilo uskutečnit!

Běhu Postavme školu v Africe se místo původních přihlášených 80 běžců účastnilo 113 běžců. Laskaví sponzoři věnovali na tuto akci 12 000 Kč.    

Ničivé tornádo, které zdevastovalo některé oblasti naší země, nás přimělo připojit druhý charitativní běh SOS Morava (Člověk v tísni). Zájem běžců i sponsorů naprosto převýšil naše očekávání.

Běhu SOS Morava se účastnilo 136 běžců a na dobrovolném startovném/příspěvku pro běžce bylo vybráno 13 195 Kč.

Upřímně děkujeme Vám všem, kteří jste se rozhodli podpořit tyto charitativní běhy jakoukoliv finanční částkou.

Velice děkujeme běžcům, kteří se tuto částku rozhodli odběhat.

Velké poděkování i těm z Vás, kteří jste nám pomáhali při organizaci běhů. 

V neposlední řadě bychom na tomto místě rádi poděkovali všem našim sponzorům:

JK Sklo (Třeboň), inoWeb (Třeboň), Krčma U Kellyho (Třeboň), ing. Miroslav Joch - SigTech s. r. o. (České Budějovice), Truhlářství Josef Beneda (Lomnice nad Lužnicí), Kamila Vořechovská (Třeboň) 

Za organizující třídu kvintu

S úctou

Lenka Kopečková

 

Fotografie: Kateřina Ficková (VI.), Nikola Jůzková (V.)

Text: LKo, 2. 7. 2021

 

 

 

.

 

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout