Gymnázium Třeboň

Táborská Eurolyra 2021

Již 7. ročník recitační soutěže v cizích jazicích, kterého se i tento rok zúčastnily studentky našeho gymnázia, proběhl na začátku prosince. Letos se organizátoři soutěže rozhodli pro hybridní konání soutěže, což bylo organizačně velmi náročné a ne vždy pro soutěž přínosné. Nicméně naše studentky , které všechny recitovaly on-line, prokázaly velké nadšení a zájem o poezii.

Johanka Křížová z primy s básní Der Esel auf Weltreise ( Lorenz Wieland) získala za svůj přednes speciální cenu poroty a dostala se mezi první tři soutěžící ve své kategori. Klárka Nováková s Lindou Kubaštovou z kvarty originálním způsobem zarecitovaly dvě básně: Sueña ( Clairel Estevez), En un trozo de papel ( Antonio García Teijero) a získaly pamětní listy. Barbora Dražanová z tercie společně s Veronikou Huličkovou ze sekundy dostaly pamětní listy za báseň Today Is Not a Good Day (Rebecca Kai Dotlichová). Rosálka Kocmichová ze septimy přednesla báseń Emily Dickinsonové  I Measure Every Grief I Meet. Editka Dušáková ze druhého ročníku získala zvláštní cenu poroty za přednes básně Five Years (David Bowie).

Přidáváme i zpětnou vazbu této recitátorky: " Má zkušenost s letošní Eurolyrou byla pozitivní. Byla to pro mě nová zkušenost, nikdy předtím jsem nezkoušela recitaci v cizím jazyce. Jsem ráda, že i přes  nezvyklý způsob konání akce - napůl on-line, napůl prezenčně- jsem měla možnost poslechnout si výkon každého soutěžícího z mé kategorie. Všichni byli velmi dobří a každý zaujal porotu svou originalitou. Jsem za tuto zkušenost velmi vděčná a budu se těšit na příští rok."

Všem recitátorkám vellice děkujeme a těšíme se  na Eurolyru 2022.

text: Hana Bušková, 14.12.2021

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout