Gymnázium Třeboň

Výměnný pobyt Třeboň – Uetersen (SRN) 2014

Náš týdenní výlet začal dlouhou dvanáctihodinovou cestou vlakem. V naší cílové stanici Tornesch na nás už čekali naši dočasní němečtí spolužáci a všichni jsme se rozjeli do svých německých domovů.

Druhý den, tedy v neděli, byl každý ve své rodině a většina z nás dospávala to, co nenaspala předchozí den. Po individuálním programu, při kterém se někteří podívali do Hamburgu, lanového centra nebo se seznamovali se svou rodinou, se většina z nás sešla na večerním bowlingu, kde jsme měli poprvé šanci se se všemi seznámit.

Další dva dny nás čekala (tentokrát už společná) prohlídka toho nejzajímavějšího v Hamburgu. Podívali jsme se do Miniatur Wunderland (muzeum miniatur), do Imtech Areny (stadionu HSV), kde jsme prošli malé muzeum věnované historii stadionu, měli jsme možnost nakouknout do VIP salónků, šaten hráčů a nakonec si i sednout na sedačky trenérů. Další prohlídku Hamburgu jsme absolvovali v turistickém autobuse a na lodi po řece Elbe (Labe).

Na pátý den našeho pobytu jsme se všichni těšili, čekala nás totiž návštěva aquaparku nedaleko Hamburgu. Hned po příjezdu na místo se ukázalo, že jsme měli opravdu pádný důvod se těšit. Téměř všechen čas většina z nás strávila na tobogánech, ze kterých sice většina nevyvázla bez modřin, ale i přesto to stálo za to! 

Ve čtvrtek přišel již s menším nadšením očekávaný den, šli jsme totiž do školy. Troufám si však říct, že i tento den jsme si užili. Byli jsme přítomni např. na hodině chemie, při které měli někteří z nás šanci si vyzkoušet různé zajímavé pokusy. Zúčastnili jsme se i dvouhodinovky vaření, při které jsme si uvařili náš pozdější oběd, lépe řečeno vydatné hody.

Poslední společný den byl na programu výlet k moři. Jelikož nám počasí moc nepřálo, tak se nikdo neodvážil namočit si více než prsty u nohou. Prošli jsme se tedy po pláži a přejeli jsme do blízkého města Lübecku, kde byla hlavní atrakcí prodejna, výrobna a malé muzeum marcipánu, odkud si i většina odvezla nějaké ty sladké zásoby.

V sobotu jsme se všichni sešli odpoledne v menším parku, kde nás čekal poslední společný večer. Součástí bylo grilování, fotbal, různé hry a později večer i oheň. Bylo to každopádně hezké zakončení celého týdne.

V neděli už nás pouze čekala celodenní cesta domů, kterou jsme si ovšem náležitě užili a díky našemu hlasitému zpěvu měli tu šanci i okolní cestující.

Myslím tedy, že mohu za všechny říci, že se zájezd až na pár maličkostí opravdu vydařil a už se těšíme, až budeme moci Němce přivítat v květnu zde u nás v České republice!

 

Anežka Papáčková

Fota: Anežka Papáčková

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout