Gymnázium Třeboň

Matematické úspěchy v roce 2017/2018

 I v letošním školním roce jsme zaznamenali celou řadu vítězství a cenných umístění v matematických soutěžích.

 

Logická olympiáda

Aleš Papáček a Jan Prokeš se probojovali do krajského kola, kde skončili na 21. a 24. místě.

 

Korespondenční seminář Brloh

Poprvé jsme se zúčastnili i korespondenčního semináře plného logických hádanek a šifer. Sestavili jsme dvě mužstva sekundánů: Tým Gumídci (Lukáš Záviš, František Kindl, Jakub Kecek, Jakub Fiktus) skončil 26. v kraji, 
tým Autíčkáři (Martin Záruba, Václav Kučera, Josef Burger, Ondřej Šikr) pak skončili 42. v kraji.

 

Pišqworky

Turnaj piškvorek přinesl 3. místo v krajském kole – takto uspěl oktavánský tým Pišboň ve složení Pavel Mráček, Jan Dedek, Vojtěch Dedek, Matěj Kalát, Kateřina Mašková. Bohužel do národního kola postupují jen první dva týmy z kraje. Tým kvartánů pak se neprobojoval do krajského kola.

 

Junior Náboj

Na dobrém 9. místě se umístil tým kvarty - Tereza Janečková, Dana Krynická, Aleš Papáček a Jan Prokeš.
Na slibné 16. pozici skončil tým tercie - Radek Frühauf, Jan Kubín, Soňa Trembulaková, Kristýna Vránová. Terciáni tak mají nadějnou startovní příčku pro příští rok.

 

Matematický klokan

V této soutěži jsme se neztratili ani na krajské úrovni. Kategorii Benjamín vyhrála Alena Baštová (II.), primánka Tereza Tíkalová pak skončila na 9. místě. 

V kategorii Kadet pak vystoupali na 5. místo Jakub Červený (III.), na 6. místo Jan Prokeš (IV.) a na 7. místo Aneta Petrů (III.).

Na 5. místě kategorie Junior se umístil Richard Kempný (VI.), na 10. místě pak Richard Pitoňák (V.).

V nejstarší kategorii Student pak 4. místo obsadil Vojtěch Klimeš (VII.), 9. místo Alžběta Prášilová (VII.) a 10. místo Quang Linh Vo (VII.).

 

Matematická olympiáda

V kategoriích pro nižší gymnázium jsme zaznamenali celou řadu vynikajících výsledků.

Na nejvyšších příčkách v okresním (nejvyšším) kole kategorie Z6 se umístili primáni Daniela Beníšková, Petr Kocourek a Tereza Tíkalová.

V kategorii Z7 na děleném 2. - 3. místě se umístil Václav Kučera ze sekundy. 

Kategorii Z8 vyhrála Kristýna Vránová, nebyla však úspěšnou řešitelkou.

V kategorii Z9 se Aleš Papáček umístil na 3. pozici a Jan Prokeš na 5. příčce, bohužel nebyli úspěšnými řešiteli a nepostoupili tak do krajského kola.

Z vyšších tříd se výrazněji prosadila Jana Kučerová, která postoupila do okresního kola, kde obsadila 6. místo a jen o vlásek jí utekla hranice pro úspěšné řešitele.

 

Děkujeme všem žákyním a žákům za zápal, s jakým v matematických soutěžích bojovali, a přejeme jim mnoho dalších radostných matematických zážitků.

Karel Pazourek 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout