Gymnázium Třeboň

TalentAkademie 2019

Ve dnech 2. - 4. dubna 2019 se v Českých Budějovicích uskuteční 2. ročník TalentAkademie jihočeských nadějí, který pořádá spolu s Gymnáziuem Česká Nadační fond jihočeské naděje.

Pestrý třídenní program je tentokrát sestaven do dvou bloků, jichž se zúčastní dva naši studenti - sekce Historie se zúčastní díky nominaci Václava Pražáka Ondřej Pešek (1.), sekce Bohemistika a svět médií díky úspěchům v mezinárodní literární soutěži a dlouhodobé poctivé práci pro časopis GYM septimánka Jana Kučerová.

TalentAkademii zahájí jihočeská hejtmanka Ivana Stráská, jejím patronem je nám dobře známý moderátor České televize a vysokoškolský pedagog Václav Moravec.

Cílem TalentAkademie je podpořit talentované studenty v jejich zájmech, dopřát jim společnost podobně "nastartovaných" a vzdělání chtivých studentů z jiných jihočeských gymnázií, dát jim příležitost setkat se s významnými osobnostmi vybraných oborů a nechat se jimi nadchnout pro další zajímavá témata a budoucí studium.

Mezi osobnosti, které budou se studenty pracovat a budou jim přednášet, patří např. egyptolog Prof. Miroslav Bárta, historik Prof. Václav Bůžek, herec Karel Roden, režisér Jan Svěrák, nebo novináři, reportéři a redaktoři významných českých médií (Český rozhlas, Česká televize, Seznam, Českobudějovický deník). Žáci se zúčastní různých workshopů a výjimečných prohlídek zámků v Českém Krumlově a v Hluboké nad Vltavou, kde je budou provázet ti nejpovolanější (PhDr. Pavel Slavko a Mgr. Martin Slaba). V Jihočeském divadle bude průvodcem a workshop povede jeho ředitel Lukáš Průdek.

Přejeme námi vybraným žákům nadšení a úspěch ve 2. ročníku TalentAkademie, všem ostatním studentům přejeme naději na podobné exluzivní příležitosti. Jisté je, že bez poctivého studia, příkladných dispozic, osobní píle a nadšení nebude možné usilovat o účast v dalších ročnících TalentAkademie. Jsme si nicméně jistí, že budeme mít díky desítkám skvělých žáků, kteří u nás poctivě studují, stále z čeho vybírat.

Podrobný program 2. ročníku TalentAkademie v příloze.

Anna Kohoutová

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout