Gymnázium Třeboň

Talentakademie 2019

V pondělí 4. listopadu 2019 zahájil rektor Karlovy univerzity již třetí ročník Talentakademie jihočeských nadějí, které se tentokrát účastní dva žáci 4. ročníku - Tomáš Koranda a Kristýna Koutná. Spolu s ními si nabitý program užívá i 30 dalších studentů ze 17 gymnázií našeho kraje. Kromě zajímavých přednášek je čekají návštěvy špičkových pracovištˇ, počínaje českobudějovickou nemocnicí, kde je provázel předseda představenstva Michal Šnorek a kde se setkali např. s primářem kardiochirurgického oddělení Alešem Mrkáčkem. Studenti zde také navštívili specializovaná pracoviště - hyperbarickou komoru, katetrizační laboratoř či operační sál robotické chirurgie.

Do Českých Budějovic za našimi studenty míří také světové lékařské kapacity jako Prof. MUDr. Robert Lischke, Ph. D. nebo Prof. MUDr. Pavel Dungl, DrSc., přednosta ortopedické kliniky v nemocnici Na Bulovce a držitel státního vyznamenání. Jistě velice atraktivní pohled, jak vlastně funguje lidské tělo vrcholového sportovce, představí ve své přednášce a besedě se studenty olympijská vítězka Kateřina Neumannová.

S podrobným programem třídenní Talentakademie se můžete seznámit v příloze. Předpokládáme, že budeme moci nabídnout účast v následujících ročnících i dalším našim žákům - stačí pilně studovat, dokázat účinně rozvíjet svůj talent - a být ve správný čas na správném místě.

ako

 

foto: Jindrichohradecký deník

ako

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout