Gymnázium Třeboň

Zahájení nového školního roku 2019/2020

Slavnostní zahájení školního roku 2019/2020 proběhne v pondělí 2. září v tělocvičně školy. Všechny žáky budou u hlavního vchodu a ve vestibulu školy vítat příslušní třídní učitelé, kteří budou mít pro všechny žáky připravená čísla šatních skříněk. Šatnám věnujte zvýšenou pozornost, některé prostory prošly celkovou rekonstrukcí, v místech bývalé učebny výtvarné výchovy budou šatní skříňky pro primu, sekundu a tercii, ostatní třídy (kromě 4. ročníku, který bude mít šatní skříňky stále na chodbě suterénu) budou mít šatny ve velkém prostoru u bočního východu. Všechny skříňky jsou čisté, přestříkané a nově očíslované, nejnižší čísla bude mít prima. V šatnách se všichni přezují a odeberou se na určené a označené místo do tělocvičny. Nezapomeňte si přinést přezůvky a kvalitní zámek od skříňky! Boční vchod bude v ten den pro vstup do školy uzavřen.

Primánky provede většinou času prvního školního dne samozřejmě jejich třídní učitelka Mgr. Petra Augstenová, před budovou školy na ně ale bude ráno čekat jejich zastupující třídní Mgr. Adéla Holubová, protože jejich třídní musí v první školní den doprovodit do 1. třídy také svou dceru. O žáky 1. ročníku se postará třídní učitelka Mgr. Ivana Čurdová. Obě paní učitelky budou držet v ruce ceduli s názvem třídy, lehko je najdete (navíc si je určitě pamatujete z první červnové třídní schůzky). I pro naše nové žáky platí, že si musí první školní den přinést zámek ke skříňce s klíčem (FAB) a přezůvky, které si již ve škole nechají. Určitě se budou hodit i psací potřeby a zápisník.

Program slavnostního zahájení zůstává překvapením pro většinu zúčastněných, po něm se všichni žáci odeberou spolu se svými třídními učiteli do tříd, kde budou seznámeni s dalšími provozními informacemi. 1. ročník a prima se ve škole zdrží minimálně 4 vyučovací hodiny (do 11. 30), ostatní o hodinu méně.

Srdečně zveme i rodiče žáků primy i 1. ročníku, stejně jako naše bývalé studenty. Vyhrazen pro ně bude prostor na ochozu tělocvičny.

Doufáme, že se těšíte na nový školní rok, na který je pro Vás připravena spousta zajímavých překvapení v podobě nově upravených dalších prostor nebo nových učitelských tváří,

Anna Kohoutová, ředitelka školy

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout