Gymnázium Třeboň

Východní Slovensko 27.9. - 2.10. 2019

Milí studenti, vážení rodiče,
přiblížil se čas odjezdu našich žáků i učitelů na východní Slovensko, a proto bychom rádi připomněli základní informace k již uvedenému programu.


V pátek 27.9. v 7.00 odjíždíme od budovy školy směr Poprad (ubytování v hotelu Satel, www.hotelsatel.com), kde kromě ubytování máme zajištěnu snídani a večeři po celou dobu pobytu. Na cestě do Popradu nás čeká zastávka na hradě Strečno (www.hradstrecno.sk), v následujících pěti dnech pak turistika ve Vysokých Tatrách, návštěva národního parku Pieniny s plavbou na vorech (tzv. pltích) po řece Dunajec (10 km, cca 120 minut plavby v úžasné krajině, www.pltnictvo.eu). Po tradičním obědě (halušky s brynzou) zamíříme z Červeného Kláštora do termálních lázní Vrbov (www.termalnekupalisko.com), abychom nabrali sílu na další pochody ve Slovenském ráji. Během pobytu budeme mít možnost seznámit se i s dalšími unikátními památkami východního Slovenska, např. se středověkým městem Kežmarokem, kostelem sv. Jakuba v Levoči nebo cestou zpět s gotickým hradem v Trenčíně.


Pokud řešíte, co s sebou na hory, přijďte ve středu 11.9. v 16.00 do auly školy na přednášku Mgr. Šimona Helllera na téma Jak se sbalit - aneb pěšky do Mariazell. Určitě budete potřebovat pohodlné boty, co vás nebudou tlačit, nepromokavé oblečení do hor v případě nečekaného deště, pevný baťoh na svačinu, plavky do termálu, cca 50 Euro na lanovky, vstupy do hradů, kláštera, lázní Vrbov, na plavbu po Dunajci a na společný oběd (halušky s brynzou – kdo je nechce, oznámí nám toto ještě před odjezdem na infoschůzce). Počítejte s tím, že v hotelu máme snídani a večeři, proto doporučujeme na nákup svačin - obědů a pití dalších cca 40 Euro, popř. zásoby z domova. První den začínáme stravování večeří, končíme snídaní (středa 2.10.). Do Třeboně bychom měli přijet 2.10. k budově školy mezi 21.-22. hodinou.


Dále bychom Vás chtěli požádat o nahlášení čísla občanského průkazu nebo cestovního pasu pro ubytovatele (hotel Satel), a to na informační schůzce.
Informační schůzka, na níž by měli být přítomni všichni účastníci, proběhne tento pátek 6.9. ve 14.30 v aule školy. Připravte si dotazy!
Na setkání se těší
Zdeněk Kučera, Šimon Heller a Jana Havlová
 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout