Gymnázium Třeboň

1. zasedání SPGT 6. 10. 2020

Zápis ze zasedání SPGT 6. 10. 2021

Program:
1. Volba komisaře SPGT
2. Volba předsedy a SPGT
3. Volba přmístopředsedy SPGT
4. Vyhlášení Suit-up dne.

  1. V úterý 6. 10. 2021 se poprvé v tomto školním roce sešlo osazenstvo SPGT. Po úvodním uvítacím slovu dosluhujícího předsedy z minulého školního roku členové přikročili k volbě komisaře SPGT, jehož úkolem je dohlížet nad transparentností a férovostí voleb do předsednictva SPGT. Vzhledem k tomu, že jediným zájemcem o tuto funkci byl Daniel Šefčík, byl také jednomyslně zvolen.
  2.  Dle ustálené zvyklosti se se nejprve přistoupilo k volbě předsedy. Zde jsme již měli kandidáty tři, a to Petra Večeře, obhajujícího svůj mandát, Matěje Suchana a Radka Frühaufa. Po proslovech obou kandidátů proběhlo vlastní hlasování, které částečně kvůli aktuální situaci a částečně kvůli fyzické nepřítomnosti komisaře Šefčíka proběhlo elektronicky, aby se mohli účastnit i ti, co nebyli fyzicky přítomni. Tímto jsme i nepřímo otestovali jeden z aspektů případného distančního provozu SPGT. Hlasování nakonec celkem jednoznačně ovládl Petr Večeř a obhájil tím svůj mandát.
  3. Na post místopředsedy SPGT se přihlásili 4 kandidáti: neúspěšní kandidáti z předchozího kola Suchan a Frühauf, obhájkyně mandátu Michaela Pelcová a nováček Kateřina Kvášová. Všem byl samozřejmě také vyhrazen prostor pro projevy. Po projevech a následné krátké diskusi vyvolal komisař Šefčík opět elektronické hlasování. Po sečtení hlasů komisař Šefčík oznámil výsledky, tentokrát zvítězil Matěj Suchan a stal se místopředsedou.
  4. Nakonec ještě SPGT stihl jednu důležitou věc. Na úterý 13. 10. byl vyhlášen na naší škole již tradiční suit-up den a samozřejmě vyzívá veškeré studenty i učitelský sbor, aby se také zapojili.

Přítomno: 18/24
Sepsal: Petr Večeř

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout