Gymnázium Třeboň

Exkurze do Prahy 27. 11. 2014

Ve čtvrtek 27. listopadu 2014 se žáci VI. a 2. ročníku vydali do Prahy, kde pro ně byl připraven bohatý kulturně naučný program. Nejprve je čekala prohlídka prostor Černínského paláce, současného sídla ministerstva zahraničních věcí. Tuto možnost naše škola získala díky členství v síti škol ASPnet UNESCO. Žáci navštívili nejen reprezentativní jednací prostory, ale rovněž rekonstrukci bytu ministra Jana Masaryka a mimo jiné byli pochváleni za vzorné chování během prohlídky. Následovala návštěva Lorety, kde kromě monumentální barokní sakrální stavby byly k vidění i vzácnosti z loretánského pokladu a model nově objevené krypty. Nakonec účastníky čekala výstava "Otevři zahradu rajskou" ve Valdštejnské jízdárně, věnovaná zrodu a působení benediktinského řádu ve střední Evropě.


Zprávu o návštěvě naší školy v Černínském paláci si můžete přečíst i na stránkách ministerstva zahraničních věcí: odkaz zde.


Text a foto Václav Pražák
 

Autor: Václav PražákAutor: Václav PražákAutor: Václav PražákAutor: Václav PražákAutor: Václav PražákAutor: Václav PražákAutor: Václav PražákAutor: Václav PražákAutor: Václav Pražák

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout