Gymnázium Třeboň

EDISON 2020

Prohlédněte si fotodokumentaci prvního dne projektu.

V rámci projektu jsme uspořádali pro naše hosty Koncert pro EDISON

Poslední den projektu - závěrečný ceremoniál a Global village

Ve dnech 17. - 21. 2. 2020 se celá naše škola ve spolupráci se studentskou organizací Aiesec zapojuje do atraktivního mezinárodního projektu EDISON (education, drive, internationality, students, opportunity, network). Na naší škole hostíme 4 stážisty - z Indonézie, Taiwanu, Indie a Arménie. Z Taiwanu přijíždí Mandy, z Indonézie Bambang, z Arménie Arthur a z Indie Avneet. Připojujeme jejich motivační videa.

Vybraná skupina 4 vysokoškolských studentů (stážistů) z různých zemí světa přijela před více než třemi týdny do České republiky, aby strávila 6 týdnů ve vybraných 6 školách a účastnila se výuky. Naše škola je v pořadí třetí hostitelskou školou.

Celý týden probíhají v naší škole různé prezentace, sportovní i kulturní akce, pracovní setkání a diskuse na rozličná témata. Výuka bude po celých 5 dnů programem přizpůsobena našim hostům z celého světa. Ti se budou aktivně účastnit výuky, žáci budou mít příležitost poznávat nové kultury a procvičit si cizí jazyky, naše gymnázium se na jeden týden promění v jedno velké multikulturní centrum.

Děkujeme všem čtyřem hostitelským rodinám, které ve svém kruhu uvítali v neděli 16. února zahraničního hosta, aby jim na celý týden poskytla přízeň i praktické zázemí. Z našich dlouholetých zkušeností víme, že se nejedné rodině podařilo se svým hostem navázat velmi přátelský vztah a že se tato zkušenost stala pro obě strany nezapomenutelným zážitkem v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Kromě vítaného oživení chodu domácnosti toto samozřjemě přináší řadu starostí a odpovědného přístupu, proto si všichny zaslouží náš upřímný dík!

Hostitelské rodiny:

Indie - Awneet - Tereza Janečková (VI.)

Indonésie - Bambang - Andrea Máchová (VI.)

Taiwan - Ai-man - Kateřina Kvášová (1.)

Arménie - Artur - Nicolás Jarzabek (V.)

Jméno Stát Pohlaví Jídlo/omezení Odkaz na video
Bambang Indonésie M Nejí vepřové youtu.be/4Hl4E1JwOxI
Avneet Indie M Nejí vepřové a hovězí https://m.youtube.com/watch?v=xzf5up8UXGk
Artur Arménie M   https://www.youtube.com/watch?v=TLj1QZ0qUWo&feature=youtu.be
Yi-man Taiwan Ž Nechce bydlet s opačným pohlavím https://www.youtube.com/watch?v=SSJj9Nuyl-U&feature=youtu.be
Haris Ahmed Pákistán M Nejí vepřové NEPŘIJEDE

V minulých ročnících bylo naše gymnázium velmi oceňováno jako škola, která dokázala našim studentům i hostům vytvořit skvělé inspirativní prostředí, těšme se i letos - jaké si to uděláme, takové to budeme mít.

Děkujeme všem třádám, které se starají o občerstvení pro naše hosty - každý den je vzorně připraveno v přízemí ve školním klubu (prosíme naše žáky, aby klub v edisonovském týdnu nenavštěvovali).

Zde naleznete přehledný rozvrh hodin, které budou naši hosté trávit v jednotlivých třídách.

Anna Kohoutová a Hana Bušková

 Zde si můžete připomenout průběh minulých ročníků projektu EDISON.

 

Stážisté z roku 2018

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout