Gymnázium Třeboň
Nacházíte se zde: Úvodní stránka / O Škole / Projekty / Erasmus+

Prezentace projektu Erasmus + , Sevilla 2023

Během měsíce března se uskutečnily prezentace přírodovědného projektu programu Erasmus +, Sevilla 2023. Celý projekt, který  nese název Voda našeho života - Agua de nuestra vida, vypracovali vybraní žáci oktávy, septimy, sexty, kvinty, čtvrtého, třetího a druhého ročníku. Projekt, který vznikl pod vedením dr. Olgy Tiché propojením teoretické a praktické výuky,  je rozdělený do pěti částí, jejichž zpracování si mezi sebou studenti rozdělili. 

Zde jsou jednotlivé části projektu: Slaná a sladká voda - septima, kvinta; Úprava a čištění vod - třetí ročník; Zadržování vody v krajině- sexta; Fotosyntéza - čtvrtý ročník, Krebsův cyklus- oktáva; Vodní organismy v ČR a ve Španělsku - druhý ročník. Celý projekt má jak českou tak španělskou verzi.

Ve středu 1. března Rozálka Kocmichová a Eliška Mouralová, studentky oktávy, představily projekt ve španělštině žákům Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích. Ve čtvrtek 9. března si Veronika Sedláčková společně s Markétou Slívovou, studentky třetího ročníku, vyzkoušely prezentaci celého projektu v češtině na Přírodovědecké fakultě v Českých Budějovicích. Tentýž den týmy septimy (Ema Vopelková, Markéta Kabelová, Štěpánka Krynická), sexty (Štěpánka Kněžínková, Ema Čižková, Katarína Čížková, Jan B. Chytil) a čtvrtého ročníku (Veronika Hanusová, Jana Suhay) získaly velké uznání od zahraničních odborníků z Mexika, Peru a Španělska při představení projektu ve španělštině na Mikrobiologickém ústavu AV ČR v Třeboni.

Přídáváme názor Markéty Slívové, studentky třetího ročníku:

Ve čtvrtek 9. března jsme díky paní doktorce Olze Tiché měly možnost podívat se na Přírodovědeckou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a vyzkoušet si prezentaci našeho projektu zaměřeného na téma „Voda našeho života“, který budeme již velmi brzy prezentovat v rámci programu Erasmus+ ve španělské Seville. Studentky Přírodovědecké fakulty, kterým jsme náš projekt představovaly, nám poté poskytly cennou zpětnou vazbu a daly nám dobré rady ohledně prezentování, díky kterým budeme moct tento náš projekt vyzdvihnout na ještě o něco vyšší úroveň. Vyzkoušet si projekt prezentovat a poslechnout si názory ostatních pro nás bylo velmi užitečné a tato zkušenost se nám ve Španělsku bude jistě moc hodit.

 

text a foto: Hana Bušková, 18.3.2023

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout