Gymnázium Třeboň

Třeboňský svět I/2015

Projekt třeboňského gymnázia Nové výzvy pro Třeboňsko je ve finále. Po roce a půl poctivé práce uzavíráme aktivity, které umožnily našim žákům nadstandardní možnosti v jejich vzdělávání.

Díky projektovým prostředkům jsme dotáhli do konce rekonstrukci fyzikálního areálu, elektrifikovali stoly v laboratoři, zakoupili fyzikální čidla a notebooky s tablety, prostřednictvím kterých žáci vyhodnocují naměřená data.

Učitelky biologie zrealizovali v rámci projektu řadu výukových programů, odborných exkurzí a praktických hodin biologie, při kterých žáky připravovaly na práci v terénu.

Již dávno se stal pro školu nezbytností studentský časopis GYM (www.casopisgym.cz), který získal i letos v celostátním finále na začátku prosince významná ocenění v konkurenci téměř dvou stovek časopisů z celé ČR – získal 2. místo v Ceně redakcí, 3. místo v kategorii Grafika a 5. místo za nejlepší web.

Výuku i mimoškolní činnost zpestřily šifry jako účinná metoda rozvoje logiky, stejně jako šifrovací soutěž – hlavním výstupem této aktivity je inspirativní kniha Rekreační šifrování, která vyšla v prosinci tohoto roku – jejím autorem je učitel matematiky Mgr. Karel Pazourek Ph.D.

Děkuji všem realizátorům projektu za poctivou a trpělivou práci, kterou věnovali často nad rámec svých pracovních povinností našim žákům a rozvoji gymnázia. Více se dočtete na www.gymtrebon.cz.


Mgr. Anna Kohoutová, ředitelka školy
 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout